Suçlular | Konular

Osman gazi bizanslardan korksa idi?

Günümüzde aldı götürdü bir avrupa amerika fobisi. "Onlar yapar abi." "Onlar süper güç." "Biz adam olmayız." "Medeniyet avrupada."

Daha neler neler. Öyle korkar ve tırsar olduk ki batıdan. Acziyetmizden adeta tapmaktan da beter hale geldik. Ne adam akıllı yerli arabımız, ne de yerli cep telefonumuz var. daha gerisini sayamıyoruz bile.

Geçmişi okuyamaz olduk. Göremez, düşünemez, anlayamaz olduk.

Osman gazi ve babası söğüt'e bizanslıların bulaşıklarını yıkamaya gelmediler. Onlar bizans'a işci olmaya gelmediler. Onlar bizanslılara hizmet etmeye gelmediler. Tam tersine oraların hakimi olmaya koştular.

Amma öyle kolay bir hakimiyet mücadelesi olmadı. Bugün bizlerin anadoluda sırtımızı dayadığımız güçlü bir devletimiz varken, geçmişte onların sırtını dayadıkları selcuklu devleti yıkılmış, anadolu beyliklere bölünmüş, herkes birbirine girmiş vaziyette idi.

Kısaca can pazarı..

Bizans ise haclı seferleri ile tanıdığımız avrupanın, venediklilerin, cenevizlilerin desteği ile bugünki avrupanın bize karşı olan gücünden kat be kat daha güclü dimdik ayakta idi..

Ne osman gazi, ne orhan gazi ne de sonrasında gelenler korkmadı. Yılmadı..

Yürüdüler.. Kılıçlarına kuşandılar. Atlarına bindiler. Bir bir kuşattılar kaleleri.. Bir bir düştü bizansın surları.

1300lerden 1453 koskoca 150 yıl.. Yani Türkiyenin yaşının 2 katı kadar zaman dilimi. Bıkmadılar mücadele etmekten. Bizim bıktığımız kadar kendimizi savunmaktan..

Mükafaatlarını her daim aldılar. En sonunda istanbul verdi gönlünü osmanlıya..

Peki ya osman gazi bizim gibi korksa idi, bizim gibi heytbe adamlar ne surlar yapmış deyip irkse idi. Nasıl değişirdi tarihin seyri?

Bizleri taaaa dayandığımız viyana kapılarından edirneye kadar atanlar, o gün korksaydık ortaasyadan bile silip atmazlarmıydı topumuzu..

Ama korkmadılar. Bursayı aldılar önce.. Alır almaz köklerini sağlamlaştırmak için oraya yerleştiler. Çin malı ingiliz malı demediler. Kendileri oldular. Yürüdüler edirne kapısına dayandılar. Korkmadılar ya bizi yurdumuzdan ederlerse diye. Yerleştiler edirneye..

Peki ya biz..

Bugün at sırtında şehir şehir fetih yapacak değiliz elbet. Amma yedi kıtada at koşturacak markalar çıkartabiliriz. Tüm dünyaya nam salacak ürünler ortaya koyabiliriz.

Osman gazi nin bir bir kaleleri feth etmesi gibi, en küçükten başlayıp bir bir kendi yerli mallarımızı üretmeye başlayabiliriz.

Kendi silahımızı..
kendi ucaklarımızı
kendi enerjimizi
kendi arabamızı
kendi telefonlarımızı

çin mallarını ve diğerlerini boykotlar ederek üretebiliriz.. içinde GDO olmadan bu vatandan yetiştirerek sevdamızı yeniden yedi kıta da at koşturtabiliriz..

Elbet 5-10 senede ulaşılamıyacak amma her birimiz cesareti ile bir osman gazi olabilirsek her birimiz bir kaleyi kuşatabilirsek bir kaç asır da geçse nam salarız yedi cihana..

- - -

Korktuğumuz sürece suclu biziz..

Bizim pısırık içine kapanık olmamız için psikolojik harblar üretenlerin eseri oldugumuz sürece suclu biziz..

Ne ucuz kahraman ne de korkak.. Sadece cesur olalım.

Çalmak, çırpmak, yalan, hile, hırsızlık, dolandırıcılık olmadan, işlerimize hile katmadan, sağlıklı ve düzenli olarak çalışarak, hayırlı evlatlar yetiştirerek Osman Gazi olmaya ilk adımımızı atalım..

suclular.zehirli.org


Konular