Suçlular | Konular

Adana'da 4 silah kaçakçısı yakalandı

Adana'da silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Polis, bir minibüs durağında ise ruhsatsız silah bulunduran 3 kişiyi 4 tabancayla ele geçirdi.

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Bürosu ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu, silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla C. Y., İ.T., A.G. ve R.P.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1'i ABD ordusunda kullanılan 9,7 mm çaplı Cold marka olmak üzere 3 tabanca ele geçirildi. Yakalanan kişilerin silahları 2 ile 4 bin lira arasında sattıkları belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'nden adliyeye sevkedilen şüphelilerden Cengiz Y., "Emniyet, bana tezgah kurdu." diye bağırdı. Polislerin güçlükle sakinleştirdiği Cengiz Y., kendisini görüntüleyen gazetecilere "Adliyeyede beklerim." dedi.

Bu arada, şehir içi taşımacılık yapan bir minibüs kooperatifinde ise H.İ., M.İ. ve B.Y.'nin üzerinde 4 adet tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlamasıyla adli mercilere sevkedildi.

Konular