Suçlular | Konular

İsrail özür dilemeyecek!

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dani Ayalon, ülkesinin, 9 Türk'ün ölümüne yol açan baskınla ilgili özür dilememesi gerektiğini ve özür de dilemeyeceğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dani Ayalon, Amerikan CNN televizyonuna konuştu.

Ynet haber sitesine göre Ayalon, ordunun 31 Mayıs’ta Gazze yardım gemisine düzenlediği kanlı baskınla ilgili İsrail’in özür dilemeyeceğini söyledi.

Ayalon, asıl özür dilemesi gerekenlerin, gemi seferinin organizatörleri olduğunu savunarak, İsrail'in sorumlu ve itidalli davranmaya çaba gösterdiğini öne sürdü. Ayalon, Türkiye ile ilişkilerin hem İsrail hem de ABD için önemli olduğunun altını çizdi.

KOMİSYON YOK, BAŞKAN VAR
Öte yandan, kurulduğuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmayan İsrail’in gemi baskınıyla ilgili komisyonun başına, emekli yargıç Yaakov Tirkel getirildi.

İsmi İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu açıklarken, komisyonun yapısı ve yetkileri konusunda, İsrail ve ABD arasındaki görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Komisyonda, hem ABD hem de Avrupa Birliği'nden gözlemciler olması bekleniyor.

"KOMUTAN YOKTU"
Bu arada Haaretz Gazetesi, gemi baskını sırasında, Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi ve yardımcısı Benny Ganz'ın, komuta merkezinde olmadığını yazdı.

Aşkenazi ve yardımcısının, kan döküldüğü haberini aldıktan sonra komuta merkezine gittikleri belirtildi. Bu durumun, soruşturma komisyonunun araştıracağı konular arasında yer alacağı ifade edildi.

Konular